Staje oto przed nami nie robot kuchenny, nie maszyna a prawdziwy kombajn. Jednym słowem Thermomix.
Kto interesuje się sprzętami kuchennymi ma świadomość, że to ostatni poziom wtajemniczenia robotów kuchennych. Jedni twierdzą, że warto, inni mówią że biorąc pod uwagę cenę to duża przesada. Faktem jest, że horrendalne koszty niejako zmuszają użytkownika do korzystania z tego urządzenia. Nie opłaca się go kupić po to by stał na półce gdzieś w kuchni. Ale ten kto już zacznie używać…nie pożałuje. Sieka, miksuje, podgrzewa, ubija, zagniata. Wszystko w tempie zawstydzającym nawet gospodynie domowe z trzydziestoletnim stażem. Wszystko szybko, czysto i co najważniejsze zdrowo. Dlaczego zdrowo? Część produktów jak na przykład masło możemy przygotować sobie sami z dostępnych w sklepie surowców. Bez chemii bez polepszaczy. Jednym słowem kuchenny cud.
Zalety:
- wszechstronność
- solidne wykonanie
- przemyślana obsługa
Wady:
- cena, cena, cena
- awaryjność
- wysokie koszty napraw