Polecane Produkty - Recenzje Produktów

Polecane Produkty

szkło w laboratorium

Tagi:

Czym Charakteryzuje Się SzkłO Laboratoryjne?

Dodane 26 kwietnia 2018 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Nie sposób wyobrazić sobie dziś jakiegokolwiek laboratorium chemicznego bez rzędów równo ustawionych menzurek, pipet, kolb i zlewek. To właśnie specjalistyczne szkło laboratoryjne umożliwia przeprowadzanie wszelkich doświadczeń i reakcji chemicznych w sposób bezpieczny i kontrolowany, zarówno przez specjalistów i doświadczonych chemików, jak i uczniów w szkołach czy studentów kierunków chemicznych. Wśród najczęściej używanych, a jednocześnie najbardziej uniwersalnych naczyń ze szkła laboratoryjnego znajdujemy między innymi zlewki, krystalizatory, bagietki, cylindry, kolby, lejki, szkiełka zegarkowe, chłodnice, czy pipety. Czym jednak jest tak naprawdę szkło laboratoryjne i skąd jego niezwykła odporność? Jakie szklane naczynia znajdziemy w każdym laboratorium chemicznym?

Szkło tradycyjne, a szkło laboratoryjne  – podstawowe różnice

szkło w laboratoriumTradycyjne spodki czy szklanki obecne właściwie w każdej kuchni nie mają najmniejszych szans w kontakcie z warunkami panującymi w laboratoriach chemicznych. Podstawową różnicą pomiędzy szkłem tradycyjnym, a szkłem laboratoryjnym są związki, z jakich materiał został wykonany. Szkło jako substancja nie posiada własnej budowy krystalicznej – można wręcz określić ją jako substancję bezpostaciową lub przechłodzoną ciecz, która po zastygnięciu jest cieczą o stałym stanie skupienia. Szkło jest z reguły substancją stałą, o przeźroczystej barwie i niezwykle kruchej budowie, nie przewodzącą prądu elektrycznego. Tradycyjne szkło, określane technicznie jako szkło sodowe to połączenie tlenku sodu, tlenku węgla i tlenku krzemu (IV). Szkło takie charakteryzuje się przede wszystkim niską temperaturą topnienia i wysoką kruchością. Powszechnie stosuje się je do wyrobu przedmiotów codziennego użytku, a więc szklanek, czy dzbanków kuchennych.

szkło laboratoryjneSzkło laboratoryjne to specjalnie wzmocniona odmiana szkła tradycyjnego, charakteryzująca się przede wszystkim silniejszą strukturą i wyższą wytrzymałością na różnego rodzaju czynniki, osiąganą dodawaniu innych niż w przypadku szkła tradycyjnego tlenków. Jeden z najpopularniejszych wariantów, szkło potasowe, to połączenie tlenków potasu, wapnia oraz krzemu (IV). Szkło potasowe jest dzięki temu trudno topliwe, przez co sprawdza się idealnie w warunkach laboratoryjnych, gdzie przeprowadzane reakcje wymagają podgrzewania substancji. Szkło kwarcowe to z kolei szkło powstałe po połączeniu tlenku potasu i tlenku krzemu (IV). Ten wariant jest również trudno topliwy, a przy tym odporny na gwałtowne zmiany temperatur. Szkło ołowiowe, wykorzystywane przy produkcji soczewek laboratoryjnych to substancja łatwo topliwa, charakteryzująca się jednocześnie wysokim współczynnikiem załamania światła.

Wyposażenie laboratorium – podstawowe elementy szklane

Wśród wyposażenia, które spotkamy w każdym laboratorium chemicznym, niewątpliwy prym wiodą wszelkiego rodzaju zlewki. Służące do odmierzania i krótkotrwałego przechowywania substancji naczynia występują w wielu wariantach pojemnościowych i są najczęściej wykorzystywane do przeprowadzania drobnych reakcji chemicznych.

Bagietki to z kolei szklane pręciki wykorzystywane do mieszania substancji. Choć dziś stosuje się już znacznie częściej mieszadła mechaniczne, obecność tradycyjnych bagietek ze szkła laboratoryjnego jest wskazana dla każdego laboratorium. Bagietki przypominają wyglądem pipety, bez których również praca w laboratorium byłaby znacznie trudniejsza. Pipety pozwalają na odmierzanie bardzo dokładnych ilości płynów i pozwalają na dozowanie substancji w postaci kropel. Do wkraplania substancji przydadzą się również wkraplacze ze specjalnym kranikiem umożliwiającym precyzyjne odmierzanie ilości substancji dodawanej. Tuż obok nich spotykamy kolby, które są nieodłącznym elementem większości reakcji chemicznych. Ich płaskie dno pozwala na swobodne ustawienie naczynia na płaskiej powierzchni, a specyficzny kształt bańki lub stożka umożliwia prowadzenie reakcji w określonych warunkach. Płaskie dno kolby to również szansa na zamontowanie naczynia przy palniku Bunsena, służącym do podgrzewania reakcji. Na koniec przywołamy jeszcze cylinder miarowy – naczynie nieodłączne w precyzyjnej pracy każdego chemika służące do dokładnego odmierzania płynnych substancji.

 

Możliwość komentowania Czym Charakteryzuje Się SzkłO Laboratoryjne? została wyłączona

Trek Domane

Szosowe Rowery Marki Trek

Dodane 19 marca 2018 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Marka Trek od wielu lat produkuje rowery, które są znane i cenione na całym świecie. Obecnie, produkcja rowerów szosowych jest oparta o zastosowanie najlepszych i najbardziej nowoczesnych technologii. Technologie te dość szybko się rozwijają, dlatego dziś możemy liczyć na o wiele lepsze jakościowo rowery szosowe niż kiedyś. Czytaj Więcej

Możliwość komentowania Szosowe Rowery Marki Trek została wyłączona

rower górski

Ile kosztuje dobry rower górski?

Dodane 23 lutego 2018 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Wiele osób rozpoczynających swoją przygodę z kolarstwem górskim staje przed trudnym pytaniem: ile powinien kosztować dobry rower górski oraz jaką kwotę warto na pierwszy rower w ogóle przeznaczyć. Kwestia ta jest oczywiście sporna, gdyż nie istnieje złota zasada dotycząca kosztów, jakie wolno przeznaczyć na rower.

Czytaj Więcej

Możliwość komentowania Ile kosztuje dobry rower górski? została wyłączona

downhill

Rodzaje rowerów górskich

Dodane 17 listopada 2017 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Rowery górskie cieszą się olbrzymią popularnością na całym świecie. Nie tylko umożliwiają wygodną i bezpieczną jazdę, dodatkowo są niezwykle uniwersalne przez co świetnie sprawdzają się w różnorodnych warunkach. Obecnie na rynku możemy znaleźć wiele modeli tych rowerów, przez co każdy z nas jest w stanie wybrać coś dla siebie. Warto jednak dokładnie zapoznać się z modelami rowerów górskich jakie oferują nam producenci. Czym charakteryzuje się każdy z nich? Czytaj Więcej

Możliwość komentowania Rodzaje rowerów górskich została wyłączona

akcesoria do jogi

Tagi: , , , ,

Akcesoria do jogi – jakie wybrać?

Dodane 21 sierpnia 2017 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Joga w dzisiejszych czasach uchodzi za jeden z najbardziej znanych i popularnych sposobów na rozluźnienie się. Z racji tego, że moda lub zainteresowanie się jogą wzrasta, coraz więcej jest firm, które zajmują się produkcją różnorodnych dodatków i akcesoriów do jogi. Ich wybór wpływa przede wszystkim na bezpieczeństwo podczas ćwiczeń. Jeśli dobierzemy matę do jogi w sposób odpowiedni i zgodny z naszymi oczekiwaniami, możemy mieć pewność, że nie nabawimy się żadnej kontuzji podczas wykonywania ćwiczeń. Akcesoria do jogi są potrzebne właśnie po to, by we właściwy sposób wykonywać wszystkie ćwiczenia. Nabycie ich nie jest tak naprawdę łatwym zadaniem, jednak dzięki radom osób praktykujących jogę od lat, będziemy wiedzieć jak dopasować rozmiar maty do jogi, jej kształt, materiał itp.

pokrowiec na matę do jogi

Joga – sklep

Jakich akcesoriów potrzebujemy by w sposób odpowiedni ćwiczyć i praktykować jogę? Przede wszystkim, należy zaopatrzyć się w matę do jogi. Jest to jedno z najważniejszych akcesoriów. Konieczne jest również zakupienie pasującego pokrowca na matę do jogi. Obecnie, joga stanowi jeden z najbardziej popularnych aktywności. Dlatego też dość często możemy mieć możliwość zakupienia wszystkich elementów w wielu odsłonach. Kolory, wzory, typ materiału oraz wymiary potrzebnych artykułów do praktykowania jogi – wszystko to znajdziemy w sklepie stacjonarnym bądź internetowym. Pokrowce na matę do jogi najczęściej projektowane są w taki sposób, by mogły one pomieścić dodatkowe, wybrane elementy, np. klocki lub ręczniki. Sklep, w którym będziemy mogli znaleźć wszystkie akcesoria, które służą do praktykowania jogi, można dziś znaleźć coraz częściej. Joga bowiem cieszy się ogromną popularnością, zwłaszcza wśród młodych ludzi.
Jednak, żeby zdobyć wszelkie potrzebne elementy, należy wybrać się do dobrego sklepu, w którym dostaniemy różnorodne akcesoria do jogi. Istotne jest, by zakupić matę do jogi i inne akcesoria najwyższej jakości. Maty do jogi, pokrowce na matę do jogi, wałki, koce czy ręczniki stanowią jedne z najczęściej zakupywanych akcesoriów do jogi. Warto jednak sięgnąć nieco dalej, by móc lepiej rozwijać się w tym kierunku.

mata joga

Zestaw do jogi

Coraz częściej można spotkać w sklepach tzw. zestawy do jogi. Są to specjalne zestawy, które zawierają parę elementów, służących do wykonywania ćwiczeń. Zestawy takie dobierane są w różny sposób. Dość często możemy natrafić na matę do jogi wraz z pokrowcem na matę, gdzie dodatkowo zestaw będzie zawierał wałki, koce, ręczniki lub płyty DVD dla początkujących. Zestawy do jogi są świetną opcją dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z jogą. Akcesoria do jogi pomogą prawidłowo wykonywać ćwiczenia, a wszelkie dodatkowo zakupywane elementy (krzesła, wałki, koce) pozwolą nam na wprowadzenie bardziej różnorodnych ćwiczeń. Zestaw do jogi są dostępne w różnych składach.

Możliwość komentowania Akcesoria do jogi – jakie wybrać? została wyłączona

galanteria

Galanteria skórzana i jej zalety

Dodane 10 sierpnia 2017 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Przede wszystkim, każdy ze skórzanych elementów odznacza się oryginalnością. Wiele osób przepada za skórzanymi paskami, butami czy innymi dodatkami do odzieży. Podstawową zaletą galanterii skórzanej, jest jej długowieczność. Oryginalna skóra, jeśli dobrze o nią dbamy, potrafi przetrwać dziesiątki lat. Z modowego punktu widzenia, skórzane części odzieży oraz dodatki, są często nieodłączne. Nierzadko bowiem możemy dostrzec na wystawach sklepowych skórzaną odzież, zwłaszcza kurtki. Skórzana galanteria cieszy się powodzeniem nie od dziś, również ze względu na jej ekskluzywny charakter.

Warto wspomnieć, że skórzana galanteria nie należy do najtańszych towarów. Jednak, w cenie, którą płacimy, zawiera się nie tylko dany produkt. Przede wszystkim na uznanie zasługuje typ wykonania, najczęściej ręczne wykończenie oraz najlepszy i niezawodny materiał. Galanteria skórzana nie bez powodu uchodzi za towar z wyższej półki.

Znaczenie galanterii w modzie

Skórzane dodatki stanowią dość często niezastąpiony element do kreacji. Skórzane oryginalne paski, torebki mają za zadanie podkreślić szyk oraz elegancję. Moda od zawsze stanowi także jeden z najważniejszych wyznaczników naszej osoby. Oryginalne elementy ubioru wykonane ze skóry są dość często bardzo ekskluzywne i drogie. Nierzadko więc paski czy kurtki ze skóry oznaczają majętność. Dodatkowo, ci którzy podążają za modnymi trendami, cenią sobie galanterię skórzaną.

Znaczenie galanterii skórzanej w modzie wciąż wzrasta dzięki niebanalnym pomysłom projektantów. W galanteriach bowiem można zakupić dodatki do odzieży, które są pięknie ozdobione i mają oryginalny charakter. Na przykład, wyszukane materiały służące jako dodatkowe do skórzanej galanterii to przede wszystkim:

  • Koronki,
  • Kamienie szlachetne różnego rodzaju,
  • Ekskluzywne tkaniny,
  • Koraliki, ćwieki lub perły.

Galanteria skórzana jest znana w modzie od stuleci. Obecnie, wszelkie techniki wykonywania są ulepszone, dzięki czemu dodatki do odzieży produkowane są lepiej i sprawniej. Warto również dodać, że galanteria podzielona jest na damską i męską.

Jeśli chodzi o nabycie oryginalnych dodatków do odzieży wykonanych ze skóry, należy wiedzieć, gdzie się udać. Poszczególne części garderoby są do nabycia szczególnie w firmowych salonach z galanterią skórzaną. W dzisiejszych czasach mamy również więcej możliwości, niż tylko sklep stacjonarny. Zawsze możemy zakupić wszelkie potrzebne skórzane elementy przez Internet. Galanteria skórzana była i nadal jest bardzo popularna, dzięki czemu wiele jest firm, które zajmują się jej produkcją. Przed dokonaniem zakupu, musimy skupić się na elementach takich jak jakość i wygląd danego elementu odzieży. Poza tym, istotne jest również wykończenie i ewentualne dodatki, jakie zostały doszyte do rękawiczek czy torebki. Galanteria skórzana, jako dość drogi interes, powinna być warta swej ceny.

Możliwość komentowania Galanteria skórzana i jej zalety została wyłączona

rollupy reklamowe

Tagi: , , , , , , ,

Roll-Upy i Ścianki Reklamowe. Podstawowe ich funkcje i podział

Dodane 06 czerwca 2017 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Roll-upy powszechnie znane materiały promocyjno- informacyjne przeznaczone do ekspozycji. Najczęściej ten rodzaj materiałów promocyjno-informacyjnych wykonuje się na następujące wydarzenia: konferencje, targi,sympozja, spotkania edukacyjne w plenerze, szkolenia, warsztaty a także wykłady, prezentacje produktowe, prelekcje i wystąpienia.

W zależności od trwałości i materiału z którego są wykonane – część roll-upów może być używana przez lata pod warunkiem zamieszczonej na nich aktualnej treści, spójnej z całym przekazem promocyjnym, inne są mniej odporne na zniszczenie co nie oznacza, że nie nadają się do użytku. Zawsze w roll-upie można wymienić grafikę co redukuje koszty budżetowe.

Roll – up reklamowy – przeznaczony jest do prezentacji produktu lub kilku produktów. Pełni funkcję reklamy wzmacniającej, dużą jego zaletą jest powierzchnia na której można umieścić znaczące informacje. Roll – upy dzielimy na jednostronne i dwustronne. Dużą ich zaletą jest to, że można na nim umieścić kluczowe informacje – a dobrze wykonany roll-up jest dość czytelny i widoczny z dużej odległości. Roll -upy dwustronne są doskonałym narzędziem promocyjno-informacyjnym .Mogą pełnić funkcję tzw.parawanu informacyjnego.

Najczęściej grafiki zamieszczone na 2 stronach roll- upu są identyczne co w mojej ocenie jest nudne bo osoba zainteresowana treścią mogłaby zdobyć dodatkowe informacje na temat wybranych produktów w przypadku, gdy na każdej ze stron pojawiłby się inna przekaz. Dotychczas przeważnie stosuje się dwustronnie te same grafiki i te same informacje z przekazem promocyjnym.

rollupy reklamowe

Ścianka reklamowa jest dobrym rozwiązaniem do prezentacji multiproduktów, które można wyeksponować dzięki dość dużej jej powierzchni. Ponadto często ten rodzaj materiału promocyjno-informacyjnego jest stosowany w przypadku promowania produktów danej marki przez artystów i celebrytów. Szczególnie ma to miejsce podczas imprez kulturalno – rozrywkowych jak również imprez masowych. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, że podczas uwzględniania kilku brandów kojarzonych z daną firmą bądź wydarzeniem możemy wyeksponować wszystkie te marki na jednej powierzchni reklamowej a ponadto osoby związane z promowanie danych produktów lub wydarzeń pełniące rolę key opinion liderów w danej dziedzinie mogą zaprezentować się na tle ścianki – stanowiąc dodatkowe wzmocnienie dla pozycjonowania produktów.

Dużą zaletą ścianki jest powierzchnia przeznaczona do ekspozycji grafik lub nazw produktów bądź innych informacji. Na szczęście coraz więcej pracowni projektowych wykonuje ścianki, które są wygodne w instalacji i transporcie.

Możliwość komentowania Roll-Upy i Ścianki Reklamowe. Podstawowe ich funkcje i podział została wyłączona

18

Tagi:

Jakie Szkła Progresywne Wybrać?

Dodane 24 marca 2017 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Soczewki progresywne to najnowsze rozwiązanie okularowej korekcji wad wzroku, które daje możliwość widzieć i z bliska i z daleka oraz na odległości pośrednie. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które noszą dwie pary okularów, jedne do czytania drugie do widzenia w dali. Pierwsze sprawiają kłopot, ciągłe szukanie drugiej pary nie będzie komfortowe. Okulary dwuogniskowe posiadają segment do bliży i drugi do dali z wyraźną linią podziału. Gwałtowne przeskoki na pewno nie będą komfortowe a dodatkowo będzie wyglądać to tak, że nie będziemy mieli możliwości patrzenia pośredniego. Dlatego takie okulary nie będą wygodne, a dodatkowo nie ma takiej możliwości, by ukryć swoją wadę, a to będzie oczywiście świadczyć będzie także o naszym wieku. Natomiast rozwiązaniem dla tego problemu będą właśnie soczewki progresywne, które bardzo dobrze się sprawdzają. Jest to rozwiązanie, w którym mamy wygodne przejście pomiędzy poszczególnymi polami widzenia, tak że będzie można mówić o widzeniu dobrym zarówno w dal i w bliży.

Soczewki progresywne zapewniają wyraźne widzenie na każdą odległość, estetyka okularów, wygoda noszenia dzięki temu, że nie trzeba będzie zmieniać oprawek. Dowolność w wyborze oprawy jest także komfortowa, a widzenie będzie przejrzyste również dlatego, że będziemy mieli specjalną powłokę antyrefleksyjną.

Nowa generacja soczewek progresywnych

Soczewki mają supernowoczesną i maksymalnie zindywidualizowaną konstrukcję, która będzie gwarantować komfort widzenia. Jeśli chodzi o przygotowanie takich właśnie soczewek mamy 100 % komfortu, ponieważ bez większego problemu będzie można zagwarantować sobie odpowiednie moce soczewek, różnica między bliżą i dalą będzie dopasowana do indywidualnych uwarunkowań. Dodatkowo oczywiście również ochrona przeciwsłoneczna. Trzeba wybierać w takiej sytuacji soczewki progresywne z powłokami fotochromowymi. Jeśli chodzi o wielkość tarczy lepiej wybrać 28 mm niż 26, które są małe i mamy krótką sferę progresji dlatego to widzenie nie będzie aż tak komfortowe.

Pielęgnacja okularów progresywnych

Soczewki były wykonane z największą starannością i z materiałów wytrzymałych. Dodatkowo powinny być chronione z powłoką antyrefleksyjną. Nadal jednak będą narażone na różne uszkodzenia i dlatego będzie trzeba dbać o nie w należyty sposób.

Porady dotyczące użytkowania

Okulary zdejmujemy i zakładamy oburącz. Trzymamy okulary w ręku, za mostek nie za zauszniki. Przechowujemy okulary w wyznaczonym do tego futerale. Nie kładziemy okularów w kierunku podłoża. Uważamy na wysokie temperatury, które mogą zniszczyć nasze okulary podobnie jak różnego rodzaju charakterystyczne substancje chemiczne, które trwale uszkodzą soczewkę i oprawę.

Porady dotyczące czyszczenia

W czasie czyszczenia trzeba zadbać o soczewki ale również o oprawę. Na początek usuwa się większe zabrudzenia spłukując je letnią wodą. Następnie można myć okulary z dodatkiem środka czyszczącego. Osuszamy soczewki czystym, miękkim ręcznikiem. Upewniamy się, że do prania nie był użyty płyn zmiękczający, ponieważ może zostawić smugi na okularach.

Możliwość komentowania Jakie Szkła Progresywne Wybrać? została wyłączona

Krolestwo-Rowerow-sklep-online

Tagi: , ,

Rowery 2017 – Jaki Model Kupić?

Dodane 07 lutego 2017 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Już za 2 miesiące na dobre ruszy nowy sezon rowerowy. Postanowiliśmy przekazać Wam najważniejsze informacje związane z trendami rowerowymi w tym roku. Czytaj Więcej

Możliwość komentowania Rowery 2017 – Jaki Model Kupić? została wyłączona

torba1

Tagi: , , ,

Testujemy Torby MęSkie

Dodane 05 maja 2016 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Torby na ramię – elegancja i wygoda

Wiele osób spośród nas prowadzi dość intensywny tryb życia. Często wychodzimy z domu rano, a wracamy tam dopiero późnym wieczorem. A w ciągu dnia przecież potrzebujemy całej masy rzeczy. Książki, jedzenie, często kubek termiczny lub nawet termos, sprzęt elektroniczny – bez tego się nie obejdziemy. Zabranie jednak tego wszystkiego ze sobą wcale nie jest łatwe. Kobiety mają tutaj nieco prościej – w końcu one i tak noszą torebki. Wystarczy więc zaopatrzyć się w taką dość obszerną, a wszystko na pewno się do niej zmieści. Natomiast mężczyźni zazwyczaj wybierają plecaki. Ale może dobrą alternatywą dla nich będą męskie torby na ramię? Mają one liczne zalety.

torba1

torby potrafią dodać szyku

Plecak bez wątpienia jest wygodny i pojemny, ale nie na każdą okoliczność się nadaje. Kojarzy się raczej ze strojem luźnym, codziennym, sportowym. Natomiast już do garnituru niezbyt go wypada założyć. Dlatego odpowiednio dobrana torba będzie tutaj świetnym zastępstwem. Powinien ją mieć w swojej szafie każdy elegancki mężczyzna. Nawet jeżeli na co dzień niezbyt lubi z niej korzystać, to na pewno od czasu do czasu nadarzy się ku temu okazja. Zwłaszcza że wybór tego typu toreb jest naprawdę spory. Można kupić zarówno takie zwyczajne, skromniejsze z materiału, jak i lepsze, trwalsze i bardziej eleganckie – ze skóry.

Jednak torba na ramię to nie wszystko. Nie zmieści się do niej na przykład przenośny komputer. Obecnie właściwie wszyscy korzystamy z laptopów. Dotyczy to zarówno osób pracujących, jak i uczniów, studentów. Ci pierwsi trzymają na nich ważne dokumenty służbowe, ci drudzy prace zaliczeniowe. Często zdarza się, że nasz sprzęt elektroniczny jest nam potrzebny również poza domem. Wiele osób jednak nie lubi nosić laptopa ze sobą. Po pierwsze stanowi on duże obciążenie, nie jest to więc zbyt wygodne, a po drugie martwią się, że sprzęt może zostać skradziony lub go zwyczajnie zgubią. Co można na to poradzić? Świetnym rozwiązaniem są dobre torby na laptopa – takie solidne, trwałe, ale również eleganckie. Tutaj nie ma co oszczędzać i ryzykować, że torba się rozpadnie lub pasek w niej urwie. Przecież ma ona chronić ważny dla nas, wartościowy i nietani sprzęt, na którym znajdują się istotne dane. Konsekwencje są zbyt poważne. Kupmy więc lepiej od razu droższą i trwalszą torbę, która posłuży nam później przez lata.

Możliwość komentowania Testujemy Torby MęSkie została wyłączona

Advertise Here

Advertise Here

O Nas:

Recenzjeproduktow.pl to nowoczesny portal, który prezentuje wszystkie produkty jaki można kupić w Polskich sklepach. Kupujemy, testujemy a następnie publikujemy recenzję wraz z opiniami testującego oraz wyszczególnieniem wad oraz zalet. Zasada jest prosta - dosyć bubli oraz naciągania klientów na niepotrzebne produkty. U nas otrzymasz informacje o produkcie bez lokowania produktu i nieuczciwych praktyka marketingowych. Jesteśmy po to aby każdy mógł wydać swoje pieniądze w jak najrozsądniejszy sposób.



Dla prawników:


Najlepsze polskie drewno