Elektronika - Recenzje Produktów

Elektronika

premiumgsm huawei

Huawei Honor 6

Dodane 18 września 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Huawei wypuścił na rynek nową serię smartfonów – Honor, które pretendują do stania się samodzielną, właściwie niezależną marką. Oczywiście rozwiązania technologiczne pochodzą od spółki-matki, ale Honor 6 w ramach produktów Huawei stwarza nową kategorię. Telefon jest skierowany przede wszystkim do tych użytkowników, dla których aktywność online i korzystanie z aplikacji są priorytetem jeśli chodzi o użytkowanie ze smartfona. Dla nich transmisja danych jest 14 razy szybsza niż w standardowych sieciach 3G.

Wysoką wydajność zapewnia ośmiordzeniowy procesor 1,7 GHz HiSilicon Kirin 920. Bateria nawet przy intensywnym użytkowaniu może wytrzymać całą dobę bez ładowania, dzięki swojej pojemności aż 3100 mAh, wspierana przez technologię SmartPower 2.0. Ta sama technologia pozwala zaoszczędzić nawet 30% baterii, więc przy normalnym użytkowaniu można nie ładować telefonu nawet dwa dni – tryb czuwania pozwala uzyskać jeszcze jedną dobę.

Oczywiście Huawei Honor 6 ma pełno gadżetów – główny aparat ma 13 Mpx, natomiast przedni 5 Mpx i szerokokątny, 88-stopniowy obiektyw, który pozwala wykonywać panoramiczne selfie. Pięciocalowy ekran jest wzmocniony szkłem Gorilla Glass oraz posiada specjalne wykończenie, dzięki któremu na ekranie nie pozostają ślady palców. System operacyjny to wygodny Android. Telefon posiada 3GB pamięci wewnętrznej oraz 16GB pamięci ROM.

Taka „zabawka” kosztuje 1329 złotych – i trzeba przyznać, że jak na tę jakość to stosunkowo niedużo.

Zalety:premiumgsm huawei

– duża wydajność

– mocna bateria i procesor

– dobre warunki techniczne

– cena

Wady:

– nie obsługuje radia fm

– nie obsługuje Javy

– w zestawie nie ma słuchawek

Możliwość komentowania Huawei Honor 6 została wyłączona

premiumgsm asus

Tagi: , ,

Słuchawki Bluedio Q5 – wygoda i szyk

Dodane 18 września 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Słuchawki bezprzewodowe, które wypuścił Asus muszą zadowolić każdego, kto ceni sobie jakość słuchania muzyki i wygodę użytkowania. Seria Bluedio Q5 w wersji Bluetooth 4.1 to wyjątkowa propozycja zwłaszcza dla tych osób, które ze względu na tryb pracy czy wykonywanych czynności nie chcą lub wręcz nie mogą ograniczać się plątaniną kabli. Są kompatybilne z urządzeniami, które posiadają bluetooth w wersji V2.0 albo wyższej – sprawdzi się tu Android czy iOS.

Odległość transmisji dochodzi do 10 metrów. Słuchawki ładują się przez interfejs Micro-USB – czas ładowania to 1-2 godziny, natomiast czuwania do 220 godzin. Nieprzerwanie słuchać muzyki można przez około  7 godzin, natomiast rozmawiać – przez 6. Interesujące jest pasmo przenoszenia – rozpina się od 20 Hz do aż 20 KHz, zapewnia więc bardzo szerokie spektrum dźwięku, od niskich tonów, graniczących z infradźwiękami, bo bardzo wysokie częstotliwości – to gratka dla tych, którzy chcą słuchać muzyki w najwyższej jakości.

Dodatkowym atutem słuchawek jest designerski wygląd – intensywne kolory wpisują się w stylistykę typową dla młodych, aktywnych osób, dla których są przeznaczone. W zestawie są również gumowe końcówki, które można wymieniać. Sama słuchawka ma również dodatkowe zabezpieczenie, dzięki któremu nie powinna wypadać z ucha.

Zalety:premiumgsm asus

– sterowalność odtwarzaniem

– wbudowany mikrofon

– wymienne końcówki

– szerokie pasmo przenoszenia

– design

– cena

Wady:

– brak.

Możliwość komentowania Słuchawki Bluedio Q5 – wygoda i szyk została wyłączona

tablice elektroniczne

Tagi: ,

Tablica do hali sportowej

Dodane 31 lipca 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Dobra hala sportowa to ważny obiekt w każdym mieście. W mniejszych miejscowościach często mieszczą się przy szkołach, pełniąc funkcje szkolnej hali do zajęć z wychowania fizycznego oraz do większych uroczystości. W dużych miastach często są to samodzielne obiekty, w których trenują także miejscowe kluby.

Dobra hala sportowa to…

Hale sportowe często są także miejscem wielkich imprez – głównie ze względu na swoje spore rozmiary, bo mogą pomieścić jednorazowo od kilku do kilkudziesięciu tysięcy osób, jak na przykład Łódzka Ergo Arena czy wrocławska Hala Orbita, nie wspominając o ogromnych stadionach, w których mogą być rozgrywane mecze o światowej randze. Ważną cechą sali sportowej jest zatem jej wielkość, pozwalająca na organizację różnego typu imprez, nie tylko spotkań sportowych.

tablice elektroniczne

Hala sportowa musi spełniać oczywiście liczne wymogi bezpieczeństwa, skoro jednorazowo może się w niej zmieścić tak ogromna liczba ludzi – wszelkie przeglądy techniczne muszą być aktualne, nie ma mowy o przeoczeniach ze strony inspekcji, sprawdzających drogi ewakuacyjne, rozmieszczenie gaśnic czy apteczek, bezpieczeństwo schodów i drzwi, udogodnienia dla niepełnosprawnych…

Jeśli chodzi natomiast o same imprezy sportowe, hala powinna mieć odpowiednie nawierzchnie, przygotowane dla meczów różnych dyscyplin sportowych, zaplecze dla zawodników i tak dalej. Dla kibiców natomiast powinna być zapewniona przede wszystkim dobra widoczność – odpowiednie ustawienie krzesełek, nachylenie trybun, drożne alejki – a wreszcie porządne tablice sportowe.

Tablice elektroniczne

Dawno minęły czasy przekładania kart z arkuszy papieru – teraz wysoko nad podłogą, na środku sali, lub na jednej ze ścian, montowane są tablice elektroniczne, na których wyświetlane są informacje. Zależnie od modelu informacje pojawiające się na tablicy mogą być mniej lub bardziej skomplikowane. Najprostsze modele prezentują czas pozostały do zakończenia oraz podstawowe informacje – im bardziej zaawansowany model, tym więcej wiadomości może podawać. Producenci mogą także dostosowywać swoje tablice do życzeń klienta tworząc wyjątkowe produkty, odpowiadające dokładnie potrzebom zleceniodawcy.

tablice elektroniczne

Dobrym rozwiązaniem, szczególnie na dużych obiektach, jest zainstalowanie jednej tablicy głównej, w najbardziej widocznym miejscu,  oraz kilku tablic pomocniczych, powielających odpowiednie informacje, tak aby wszyscy kibice mogli być na bieżąco z wynikami meczu, nawet jeśli na chwilę pozwolili sobie na rozproszenie uwagi.

Możliwość komentowania Tablica do hali sportowej została wyłączona

pompaciepla

Tagi: , , , ,

Pompa ciepła – czy to przyszłość ogrzewania?

Dodane 22 lipca 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Jeśli chcemy zapewnić sobie odpowiedniej jakości ogrzewanie domu, wody czy inne tego rodzaju rozwiązania, jakie związane są z poborem energii, najlepiej postawić na nowoczesne technologie, jakie jednocześnie są bardzo przyjazne dla środowiska. W ten sposób rzeczywiście można cieszyć się znakomitymi efektami pod każdym względem. Dzisiaj na pewno warto stawiać na przykład na ekologiczne pompy ciepła, wśród których mamy sporo ciekawych opcji do wykorzystania. Przede wszystkim mamy wiele renomowanych firm, jakie zapewniają nam właśnie takie rozwiązania, na jakich nam najbardziej zależy w takim momencie.

Pompa ciepła – ogrzewanie przyszłości

Nowoczesne pompy ciepła działają w taki sposób, że można sobie zapewnić doskonałą temperaturę w swoim domu czy mieszkaniu. W ten sposób można cieszyć się komfortowymi warunkami i jednocześnie zapewnić sobie takie rozwiązania jak oszczędzanie energii, więc jest to dodatkowy atut takiego rozwiązania i na pewno warto mieć to wszystko na uwadze w takim momencie. Dodatkowo dostępne są takie modele, jakie jeszcze oczyszczają powietrze, więc można sobie zapewnić znakomite rozwiązania. Pompy ciepła dostosowane do domowych potrzeb to rzeczywiście dzisiaj świetne rozwiązanie, jeśli chcemy wybrać opcje ekologiczne i przy okazji zapewnić sobie znakomite oszczędności, na jakich dzisiaj również powinno nam zależeć.

A może energia słoneczna?

Nowoczesne pompy ciepła czy takie rozwiązania jak fotowoltaika to bardzo komfortowe sterowanie. W większości przypadków mamy do czynienia z bezobsługową pracą, jaka nie stanowi dla nas problemu w codziennym użytkowaniu. Mamy także do swojej dyspozycji dość sporo opcji, dzięki którym można wszystko dostosować do swoich indywidualnych potrzeb i wymagań. Dodatkowo na pewno warto zdecydować się na takie urządzenia, jakie zapewniają nam cichą pracę, gdyż wiadomo, że nie chcemy mieć do czynienia z dodatkowymi hałasami. Nowoczesne pompy ciepła na pewno spełnią wszelkie nasze wymagania w tym zakresie. Trzeba zatem wziąć to wszystko pod uwagę i cieszyć się znakomitymi efektami w swoim domu.

pompaciepla

Żadnych Komentarzy

komputer

Tagi: , , , ,

Komputery używane i poleasingowe

Dodane 08 czerwca 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

W poszukiwaniu najlepszych rozwiązań dla naszej formy czy naszego domu często decydujemy się na używany sprzęt. Wszystko za sprawą oszczędności jakie mogą być w tym przypadku bardzo znaczące. Obecnie praktycznie każde gospodarstwo domowe posiada własny komputer – czy to stacjonarny czy laptop. Wraz z postępem technologii taki sprzęt tanieje jednak wciąż okazuje się dla Polaków wciąż zbyt drogi.

Sposób na tani komputer

Poszukując jak najtańszego sprzętu możemy natrafić na ofertę firm, która zajmuje się skupowaniem używanych laptopów, które niejednokrotnie posiadają bardzo dobre parametry za niewygórowaną cenę. To wszystko powoduje, że rynek wtórny wciąż się rozwija i korzystają z niego chętnie zarówno osoby prywatne jak i firmy. To co takie firmy oferują to nie tylko sprzęt ale także:

  • serwis pogwarancyjny;
  • akcesoria do komputera;
  • doradztwo w zakupie.

Zakres świadczonych usług zależy od konkretnej firmy. Kupowanie komputera z drugiej ręki jest posunięciem sensownym jednak przed kupnem musimy pamiętać o kilku rzeczach.

komputerPułapki przy kupnie laptopa

Najczęstszym błędem popełnianym przez klientów jest rzucanie się na sprzęt po bardzo okazyjnych cenach co nie zawsze jest dla nas korzystne. Takie komputery często są wybrakowane i znajdują się w niedobrym stanie technicznym. Dlatego przez zakupem komputera poleasingowego czy używanego poradźmy się jakiegoś eksperta od techniki komputerowej.

Więcej na ten temat na stronie Cebit.pl – witrynie firmy zajmującej się sprzętem komputerowym.

Żadnych Komentarzy

pakowarki

Tagi: , , ,

Pakowarki próżniowe – przyszłość gastronomii?

Dodane 27 maja 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Oglądając programy kulinarne, których obecnie w telewizji jest całą masa możemy zauważyć jak popularną metodą obróbki termicznej mięs jest metoda sous vide – czyli inaczej zamknięcie mięsa w próżniowym worku a następnie powolne poddawanie go działaniom względnie niskiej temperaturze. Dzięki temu otrzymujemy bardzo kruche i soczyste mięso jakie jest zupełnie inne w smaku niż te pieczone czy smażone. A wszystko przez…pakowarki próżniowe. Czym one są? To produkty stworzone do nowoczesnej gastronomii ponieważ wykorzystują elementy kuchni molekularnej i są zaawansowane techniczne. Charakteryzują się one:

  • możliwością pieczenia w niskich temperaturach;
  • przechowywania przez długi czas produktów spożywczych;
  • zastosowania tzw „kąpieli wodnej”.

pakowarki

Dla kogo pakowarki próżniowe?

Szefowie kuchni bardzo lubią używać takie pakowarki próżniowe ponieważ zwiększają one ich możliwości kulinarne i dają bardzo dobre efekty przy zachowaniu rozsądnych przedziałów czasowych. Należy jednak pamiętać, że kąpiel wodna w worku pakowanym próżniowo odbywa się przy niskich temperaturach (raczej nie wyższych niż 60 stopni Celsjusza) co i tak znacząco wydłuża czas obróbki. Efekt jednak jest tego warty – dzięki temu produkty zachowują swoją strukturę i są soczyste. Pakowarki próżniowe to obecnie spore koszta jednak restauracje decydują się na zakup takiego sprzętu ponieważ poszerza on ofertę gastronomiczną.

Więcej jeśli chodzi o pakowarki próżniowe na stronie producenta.

Żadnych Komentarzy

iphone-4s

Tagi: , , ,

Recenzja Iphone 5s

Dodane 08 kwietnia 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Apple to światowy potentat branży nowych technologii a przede wszystkim producent najchętniej kupowanych i najbardziej lojalnych użytkowników. Polityka firmy Apple jest niemalże doskonała, dlatego ich wysokiej jakości produkty cieszą się tak ogromną popularnością. Dzisiaj recenzji poddajemy jeden z produktów marki apple, a jest nim Iphone 5S.

iphone-4s

Model oznaczony numerkiem 5S to przede wszystkim wysoka jakość wykonania, trwałość, niebanalny design, lekko poprawiony do poprzedniej wersji i oczywiście niesamowite parametry. Na samym początku mamy do wyboru dwie wersje tego małego cudeńka – wersję o pojemności 16GB oraz 32GB. Obie wersje myślę, że spokojnie zadowolą wszystkich użytkowników. 16GB wydaje się uboższą wersją ale w zupełności wystarczy na zainstalowanie aplikacji, gier, ulubionej muzyki i wykonanie wielu zdjęć i filmów. Telefon jest lekki i waży zaledwie 112G. Nie ma jednak problemu z wyczuciem go w dłoni, w której również świetnie leży ze względu na idealnie zaprojektowany kształt. Jeżeli chodzi o kolory to należy wspomnieć, że Apple trzyma się swojego schematu i wypuszcza zazwyczaj 3 wersje kolorystyczne:

– biały,

– czarny,

– złoty.

Praktycznie każdy kolor telefonu pasuje do każdej płci, dzięki czemu wszystkie wersje cieszą się taką samą popularnością.

Iphone 5s

Zdjęcie pochodzi ze strony: Akcesoria GSM Wrocław

Najważniejszą rzeczą są jednak parametry techniczne czyli tzn. hardware telefonu. W modelu 5s mamy do dyspozycji wyświetlacz o przekątnej 4cali (standardowy wymiar wyświetlacza) w autorskiej technologii RETINA. Do tego w środku zamontowano bardzo wydajny 64-bit procesor A7 o wysokiej częstotliwości, dzięki czemu możemy mieć pewność, że telefon nie będzie nam się zawieszał a jego wydajność będzie w każdym, nawet największym obciążeniu tak samo dobra.

Te wszystkie parametry czynią z Iphone 5S telefon niemalże idealny. Każdy kto choć raz miał telefon marki Apple w dłoni, wie jaka jakość idzie za tym producentem. To właśnie dlatego użytkownicy telefonów marki Apple są jej tak oddani i nie zamieniliby swoich Iphone na nic innego.

Żadnych Komentarzy

1225930_mobile_phone_1

Tagi: , ,

SMS przez internet – czy to działa?

Dodane 23 marca 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Obecnie w internecie możemy spotkać się z wieloma portalami oferującymi wysyłkę SMS przez internet. Zaczynając od wersji „cywilnych” czyli bramek SMS stworzonych do wysyłania pojedynczych wiadomości do znajomych a kończąc na specjalnych programach umożliwiających masowe wysyłanie takich wiadomości. My dzisiaj skupimy się na tej drugiej opcji. Dla kogo jest ona dedykowana? Przede wszystkim dla firm ponieważ ciężko sobie wyobrazić zastosowanie narzędzia dostarczającego 100 000 wiadomości przez zwykłego człowieka. Natomiast firmy dostają świetny sposób przykładowo na promocję czy kampanię informacyjne.

1225930_mobile_phone_1Co ważne numery telefonów nie muszą być przez nas osobno wprowadzane. Znajdują się one w bazie, która gromadzi różnorodne numery telefonów komórkowych. Taka kampania co prawda nie należy do najtańszych ale jej skuteczność bywa dużo większa niż w przypadku standardowych działań marketingowych. Kampanię SMS przez internet można dowolnie modyfikować tak aby odpowiadała ona najbardziej osobistym preferencjom i potrzebom firmy. Dlatego możemy odroczyć wysyłanie SMS, przeciągnąć w czasie i wybrać odpowiednią liczbę dostawców. Masowa wysyłka wiadomości tekstowych to dosyć nowa strategia marketingowa ale już zdołała zdobyć wielu zwolenników.

Żadnych Komentarzy

Trychologia

Tagi: , ,

Testujemy zupełną nowość w walce z włosami

Dodane 04 marca 2015 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Nie jedna z nas boryka się na co dzień ze swoimi włosami. Problemów może być bardzo wiele. Bardzo dużo kobiet uskarża się na nadmierne przetłuszczanie się włosów, inne mogą skarżyć się na łupież a jeszcze inne na ich nadmierne wypadanie. I choć na rynku środków do walki z problemami natury włosowej istnieje bardzo dużo preparatów, żaden z nich nie jest w stanie skutecznie przeciwdziałać na wszystkie dolegliwości. Inaczej jest w przypadku niekonwencjonalnej i nowoczesnej metody, która pozwala na zwalczanie odpowiednich dolegliwości odpowiednią linią, specjalnie do tego celu przystosowaną. Trychologia – bo o niej mowa, to innowacyjna metoda w walce z włosami i przywędrowała do nas zza granicy. Jej młody wiek i dotychczasowe efekty u osób, które zdecydowały się na rozpoczęcie kuracji za pomocą trychologii przekonują nas do tego, by przetestować to, czy naprawdę gra warta jest świeczki.

Trychologia

Trychologia to metoda polegająca na aplikowaniu preparatów za pomocą specjalnego aparatu bezpośrednio na skórę głowy. Odbywa się to za pomocą aktywnego tlenu, dzięki czemu zabieg jest wykonywany błyskawicznie i nie powstają w obrębie całego procesu żadne straty.

Do dyspozycji mamy kilka linii produktu:

  • Linia Mineral
  • Linia Hydra
  • Linia Balance
  • Linia Nutritive
  • Linia Active

Więcej o liniach produktów można przeczytać na stronie: Trychologia – Tricologica.pl

Każda linia dostosowana jest do potrzeb klienta dzięki czemu mamy pewność, że nasz problem został dokładnie przebadany. Wszystkie preparaty można stosować samemu w domu, kuracja może być w nim kontynuowana a co za tym idzie oszczędzamy bardzo dużo czasu, który normalnie zmarnowalibyśmy na regularne wizyty u fryzjera.

Artykuł powstał we współpracy z portalem modnewlosy.pl, na którym można znaleźć porady na temat włosów oraz trendy na aktualne fryzury.

Żadnych Komentarzy

led

Tagi: , , ,

Żarówka led

Dodane 30 czerwca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Kiedy ponad sto lat temu Thomas Alva Edison wynalazł a właściwie stworzył pierwszą żarówkę nikt nie spodziewał się spowoduje ona tak znaczącą rewolucję. Światło jakie teraz stało się dzięki niej dostępne na każdym zelektryfikowanym domostwie przyczyniło się do szybszego rozwoju gospodarczego oraz zwiększeniu komfortu życia. Trzeba przyznać, że poczciwa żarówka, której istotą było nagrzewanie się wolframowego drucika wewnątrz szklanej gruszki spełniała doskonale swoją rolę przez dziesiątki lat. Ale jak to bywa z technologiami – każda kiedyś znajdzie swój kres i zostanie zastąpiona po prostu czymś lepszym. Nie inaczej było w tym przypadku dlatego obecnie jesteśmy świadkami dynamicznego wzrostu sprzedaży innego produktu – żarówki led.led

Dlaczego to właśnie technologia led zdołała osiągnąć taki sukces? Powodów jest wiele. Wśród zalet żarówki led w porównaniu do tradycyjnego odpowiednika zalicza się między innymi mniejszy pobór prądu. Wynika to z faktu większej sprawności żarówki led a tym samym zamianie większej części energii w światło a nie tak jak ma to miejsce w klasycznych urządzeniach – w ciepło. Żarówka led powoduje mniejsze straty energii i sama jest mniejsza – jeśli mowa o rozmiarach. Dzięki temu możemy zastosować atrakcyjne punktowe oświetlanie w zależności od potrzeb. Światło generowane przez takie urządzenie może być różne ale najczęściej emituje barwę odrobinę zimniejszą w porównaniu do klasycznego odpowiednika. Zaletą nie do przecenienia jest także znacznie większa żywotność takiej żarówki co doskonale wpisuje się w obecny trend oszczędzania.

Jak widać zalety jakie posiada żarówka LED są ogromne. Obecnie nie opłaca się kupować już klasycznych żarówek a ich rolę (słusznie zresztą) przejmuje technologia led. Dlatego jeśli planujemy remont mieszkania zastanówmy się także nad zmianą oświetlenia.

Możliwość komentowania Żarówka led została wyłączona

Advertise Here

Advertise Here

O Nas:

Recenzjeproduktow.pl to nowoczesny portal, który prezentuje wszystkie produkty jaki można kupić w Polskich sklepach. Kupujemy, testujemy a następnie publikujemy recenzję wraz z opiniami testującego oraz wyszczególnieniem wad oraz zalet. Zasada jest prosta - dosyć bubli oraz naciągania klientów na niepotrzebne produkty. U nas otrzymasz informacje o produkcie bez lokowania produktu i nieuczciwych praktyka marketingowych. Jesteśmy po to aby każdy mógł wydać swoje pieniądze w jak najrozsądniejszy sposób.



Dla prawników:


Najlepsze polskie drewno

Polecamy

Cena sadzonek truskawek