Czerwona herbata

Dodane 11 czerwca 2014

Facebooktwitterlinkedin

Od pewnego czasu wiele osób doceniło właściwości czerwonej herbaty. W związku z tym stała się ona powszechna w niemalże każdym domu i serwowana po posiłku zamiast klasycznej, czarnej. Głównym powodem takiej zmiany jest ostatnio rozpowszechniona moda na odchudzanie.

herbata

Czerwona herbata zawiera wiele właściwości przyspieszających nasz metabolizm, powodując tym samym spalanie tłuszczów. Bardzo ważny jest rytuał parzenia, aby herbata wykazywała swoje dobroczynne działanie musi być odpowiednio przygotowana. W tym celu należy parzyć ją pod przykryciem przez około 3-7 minut.

Działanie czerwonej herbaty to między innymi:

  • Pobudzenie wydzielania soków trawiennych,
  • Stymuluje prace jelit,
  • Przyspiesza spalanie tłuszczów,
  • Reguluje masę ciała,
  • Obniża poziom cholesterolu,
  • Pomaga chronić zęby przed próchnicą.

Wszystkie wyżej wymienione są skutkiem zawartych w niej składników odżywczych, tj.: mikro – i makroelementy, olejki eteryczne oraz białka.

Grafika: Marek M (Praca własna)

Advertise Here

Advertise Here

O Nas:

Recenzjeproduktow.pl to nowoczesny portal, który prezentuje wszystkie produkty jaki można kupić w Polskich sklepach. Kupujemy, testujemy a następnie publikujemy recenzję wraz z opiniami testującego oraz wyszczególnieniem wad oraz zalet. Zasada jest prosta - dosyć bubli oraz naciągania klientów na niepotrzebne produkty. U nas otrzymasz informacje o produkcie bez lokowania produktu i nieuczciwych praktyka marketingowych. Jesteśmy po to aby każdy mógł wydać swoje pieniądze w jak najrozsądniejszy sposób.



Dla prawników:


Najlepsze polskie drewno