Lipiec, 2014 - Recenzje Produktów

Lipiec, 2014

Kolorowe i wygodne piżamki dziecięce

Tagi: , , ,

Kolorowe i wygodne piżamki dziecięce

Dodane 29 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Dzieci potrzebują wygodnych ubrań by swobodnie się rozwijać i czerpać radość z życia. Każdego dnia doświadczają nowych przeżyć, są aktywnie również w nocy – gdyż nie mają jeszcze dobrze ustabilizowane trybu odpoczynku i aktywności w ciągu dnia.

By zmniejszyć ryzyko dyskomfortu dziecka podczas dzienne drzemki lub nocnego głębszego snu należy zapewnić mu odpowiedni ciuszki – zmniejszą one ucisk na ciało, dadzą mu poczucie bezpieczeństwa oraz skutecznie ogrzejąPiżamki dla dzieci są wartościowym towarem, który powinien być na liście zakupów wszystkich młodych rodziców. Ciuchy dla dzieci to inwestycja na stosunkowo krótki czas, gdyż małe pociechy prędko z nich wyrastają, aczkolwiek zakup miłej, przyjemnej w dotyku i nie opinającej ciała części  ubranka jest dobrą decyzją.

By nie żałować decyzji kupna, należy najpierw:

  • sprawdzić opinię o sklepie i dowiedzieć się czy towary w nim się znajdujące posiadają odpowiednie certyfikaty
  • dobrze zmierzyć dziecko, byśmy kupili pasujące ubranko
  • wybrać odpowiedni wzór oraz krój – dziecko chętnie nosi ciuszki, które wizualnie wydają mu się przyjazne

 BABY BOY  4

Ciuszki dla dzieci to doskonały prezent dla młodych rodziców, nie musimy znać dokładnych rozmiarów dziecka, aczkolwiek im więcej wiemy tym trafniejszy może być upominek. Obecnie ciuszki posiadają rozmiary dostosowane do przeciętnego wzrostu dziecka w danym wieku – decydują się na kupno uniwersalnego ciuszka nie zawsze ryzykujemy, że ubranie nie będzie pasować, ale na pewno sprawiamy przyjemność zarówno dziecku jak i rodzicom.

Żadnych Komentarzy

argan

Tagi: , ,

Olejek arganowy

Dodane 27 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Jednym z wielu produktów cenionych w kobiecej kosmetyczce jest olejek arganowy. Ten specjał z Maroka cieszy się powodzeniem, głównie ze względu na swoje właściwości. Do czego jest stosowany?

argan

Oprócz dodatku w składzie niektórych kremów czy balsamów, stosuje się go również w oryginalnej formie. Stosować można go zarówno do włosów, jak i twarzy, czy ciała.

Bardzo dobrze regeneruje i natłuszcza skórę. Ma wiele makro i mikroelementów, dzięki czemu zapewnie optymalne nawilżenie i odżywienie skóry.

Wiele kobiet stosuje olejek arganowy jako serum. Ma działanie przeciwzmarszczkowe i ujędrniające. Można dodawać go do peelingów na ciało. Co więcej stosuje się go jako dodatek do potraw. Jak widać zastosowanie ma dość szerokie, dlatego warto mieć go w swoim domu.

Grafika: Helge Høifødt (Praca własna)

Żadnych Komentarzy

hotel-bathroom-919450-m

Tagi: , , , , ,

Doskonałe płytki

Dodane 23 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Każda łazienka wymaga dobrego urządzenia. Zaś dobre urządzenie łazienki wymaga zastosowania trwałych oraz pięknych materiałów wykończeniowych.

Jednym z nich są płytki, które najczęściej układane są na podłodze oraz na ścianach. Dzięki stosowaniu płytek w łazience nie musimy martwić się o dostawanie się rozchlapywanej wody bezpośrednio na pomalowane ściany. Woda z płytek ściennych odparuje lub można ją szybko zetrzeć. Podobnie sprawa ma się z płytkami podłogowymi, jednakże w tym wypadku nie powinno zostawiać się mokrych plam gdyż w dłuższym czasie mogłyby uszkodzić fugi. Płytki venis można dobierać według kształtu, rozmiaru, twardości czy faktury. Niektóre z nich są trwalsze od innych, a inne mają inną powierzchnię – na przykład wyróżniają się przyjemną chropowatością. Podstawowymi zaletami płytek są:

  • solidna, trwała powierzchniahotel-bathroom-919450-m
  • odporność na wodę
  • piękny, często innowacyjny dizajn i wzronictwo

Układanie płytek to żmudne i wymagające dużego skupienia zajęcia jednak gwarantuje nam, że nasza łazienka będzie błyszczeć i zachęci do dłuższych pobytów przed lustrem. Płytki vives nadają pomieszczeniu odpowiedniego charakteru, mogą nawet optycznie je powiększyć lub nadać bardziej intymny wyraz.

Żadnych Komentarzy

chrom

Tagi: , ,

Chrom, czy warto go spożywać?

Dodane 21 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Wśród dostępnych w sprzedaży suplementów uwagę osób pragnących zrzucić zbędne kilogramy przyciąga chrom. Czy to dobrze? Zdania są podzielone. Na opakowaniu można wyczytać wiele, m.in.:

  • Pomaga zachować odpowiednią sylwetkę,
  • Reguluje masę ciała,
  • Reguluje poziom cukru we krwi,
  • I wiele innych.

Ile w tym prawdy? Ciężko określić. Na pewno spożywanie jakichkolwiek wspomagaczy odchudzania ma sens tylko wówczas, gdy uprawia się regularnie aktywność fizyczną. W innym przypadku można sobie tylko zaszkodzić.

chrom

Chrom jest polecany tym, którzy nie mają problemów z cukrzycą i wykazują chęć stosowania. Warto jednak przed takim zakupem skonsultować sprawę z lekarzem lub farmaceutą, który udzieli fachowej opinii.

Żadnych Komentarzy

miod

Tagi: , ,

Miód

Dodane 13 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Jednym z efektów pszczelej pracy jest miód. Owy produkt ma wiele właściwości, które są doceniane już od wieków. Poza tym jest to również najpopularniejszy środek słodzący oraz dodatek do wielu potraw.

Jaki ma skład? Miód zawiera wiele witamin, zarówno rozpuszczalnych w tłuszczach, jak i w wodzie. Jest bogaty w makro i mikroelementy. Dzięki wysokiej zawartości cukrów prostych, łatwo zostaje przyswajalny przez organizm.

miod

Stosowany jest w lecznictwie ze względu na szerokie spektrum działania. W zależności od rodzaju miodu polecany jest przy różnych dolegliwościach, m. in.:

  • Zatrucie,
  • Przeziębienie,
  • Owrzodzenia,
  • I inne.

Trzeba jednak podkreślić, iż są również osoby uczulone na ten pszczeli specjał. Nie jest ich dużo, ale warto o tym pamiętać. Miód można spożywać zamiast słodyczy, gdyż nie odkłada się w organizmie ludzkim w postaci tłuszczu.

Żadnych Komentarzy

rc

Tagi: , ,

Modele rc – nie tylko zabawki

Dodane 11 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Z pewnością każdy z nas miał do czynienia ze składaniem modeli. Szczególnie popularne hobby uległo przeobrażeniom i dlatego dzisiaj nie musimy już żmudnie sklejać pojedynczych części w domowym zaciszu. Pod tym względem rozrywka wkroczyła na inny poziom i obecnie mamy możliwość cieszyć się nieskrępowaną zabawą za sprawą modeli RC.rc

Czym są takie modele? To trochę bardziej zaawansowane zabawki, które nie raz mogą zaskoczyć swoimi możliwościami. Przykładowo czołgi mogą wydawać różne dźwięki naśladujące te bojowe a dodatkowo wydzielać dym, który będzie symulował warunki panujące na polu walki. Możliwości jest dużo a producenci prześcigają się w pomysłach jak uatrakcyjnić zabawę takimi modelami. Modele RC można zamawiać już gotowe jak i samemu składać z dostarczonych części. Mamy możliwość przebierać w poszczególnych podzespołach a jakość i właściwości zakupionych części może być bardzo różna. Po jakimś czasie standardowa moc silników montowana w modelach RC może nie wystarczy ale to nie problem – bez problemu możemy zamówić np. mocniejszy silnik i zamontować go w naszej zabawce. Ogrom możliwości jaką niosą ze sobą modele RC jest ogromna. To sprawia, że taką zabawą będą zainteresowani niejednokrotni dorośli.

Żadnych Komentarzy

sufit

Tagi: , , ,

Sufity podwieszane – czy warto?

Dodane 11 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Przeprowadzając remont albo budując dom zastanawiamy się nad rozwiązaniami, które okażą się najbardziej trwałe i jakie będą kształtować przestrzeń w sposób najbardziej nam odpowiadający. Po trudnych początkach budowania na własną rękę w latach 90-tych, kiedy możliwości (a właściwie ich brak) budowania wyznaczała dostępność materiałów doszliśmy obecnie do momentu w którym ograniczać nas może praktycznie tylko wyobraźnia. Ilość możliwych rozwiązań przy wykańczaniu budynków jest ogromna. Tym bardziej powinniśmy dobrze przeanalizować co właściwie chcemy osiągnąć.sufit

Ostatnie lata to prawdziwy boom na tak zwane sufity podwieszane. Czym one właściwie są? To lekkie konstrukcje, oparte najczęściej na stelażu wykonanym z szyn aluminiowych i przymocowane na stałe do ścian budynku. Wszystko po to aby pomiędzy stropem a sufitem wytworzyć zamkniętą przestrzeń która będzie  w stanie pomieścić niezbędne przewody. To dlatego sufity podwieszane są wyjątkowo estetyczne a dzięki zastosowaniu płyt gipsowo-kartonowych idealnie równie. Nie trzeba już się męczyć z mozolnym wyrównywaniem powierzchni. Teraz należy zadbać jedynie o to aby stelaż który stanowi szkielet sufitu był idealnie wypoziomowany. Dodatkowo mamy możliwość większej liczby konfiguracji oświetlenia – możemy umieścić wiele mniejszych lamp halogenowych czy LED w praktycznie dowolnym miejscu. Dodatkowo sufity podwieszane mogą służyć do zmniejszania wysokości sufitów co ma znaczenie szczególnie w starym budownictwie. Jak widać sufity podwieszane to bardzo korzystne rozwiązane dla przeprowadzających remont. Wyparły one już praktycznie klasyczne sufity – i jak się okazuje słusznie.

Żadnych Komentarzy

olej

Tagi: , , ,

Olej lniany

Dodane 06 lipca 2014 przez Redaktor

Facebooktwitterlinkedin

Wśród olejów na aptecznej półce lub w lepszych sklepach, znajdziemy olej lniany. Jakie ma zastosowanie? Czy warto go spożywać? Zobaczmy.

Właściwości produktu zostały już docenione w Starożytności. Zarówno Grecy, jak i Rzymianie chętnie stosowali len przy problemach brzusznych. Nawet sam Mahatma Gandhi zauważył: „Gdziekolwiek siemię lniane jest spożywane dość regularnie, tam ludzie cieszą się lepszym zdrowiem”.

olej

Obecnie len tłoczony jest na zimno i w takiej formie zostaje sprzedawany. Ze względu na jego krótką trwałość zalecane jest przechowywanie go w lodówce. Co odpowiada za jego działanie? Oczywiście skład. Olej lniany zawiera między innymi wysoką zawartość kwasów Omega-3, które stanowią budulec:

  • tkanki mózgowej,
  • syntezy hormonów,
  • każdej komórki organizmu.

Do jego najważniejszych właściwości zaliczyć można przede wszystkim:

  • wspomaga wzrost mięśni i redukcję tkanki tłuszczowej,
  • zapewnia odpowiednią zawartość kwasów Omega-3 dla kobiet w ciąży,
  • wspomaga procesy trawienne,
  • wspomaga leczenie depresji,
  • i inne.

Wszystkie wyżej wymienione niewątpliwie zachęcają do zakupu tego produktu.

Żadnych Komentarzy

Advertise Here

Advertise Here

O Nas:

Recenzjeproduktow.pl to nowoczesny portal, który prezentuje wszystkie produkty jaki można kupić w Polskich sklepach. Kupujemy, testujemy a następnie publikujemy recenzję wraz z opiniami testującego oraz wyszczególnieniem wad oraz zalet. Zasada jest prosta - dosyć bubli oraz naciągania klientów na niepotrzebne produkty. U nas otrzymasz informacje o produkcie bez lokowania produktu i nieuczciwych praktyka marketingowych. Jesteśmy po to aby każdy mógł wydać swoje pieniądze w jak najrozsądniejszy sposób.



Dla prawników:


Najlepsze polskie drewno